Predsjednik Sabora Vladimir Šeks otvorio upravnu zgradu Šumarije "Otok"

Otok - U nazočnosti čelnika grada Otoka, Vukovarsko-srijemske županije i saborskih zastupnika s područja te županije, zgradu Šumarije "Otok" otvorio je predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks. Hrvatske šume Uprava šuma u Vinkovcima su u gradnju i opremanje uložile 3,5 milijuna kuna.

"Šumarstvo je važna gospodarska grana povezana s drvnom industrijom i strateški je važna za hrvatsko gospodarstvo", rekao je u prigodnu govoru predsjednik Sabora. Dodao je kako se u zadnjih nekoliko godina primjećuje gospodarski oporavak Županije, kojemu je, kako je naveo, uvelike pridonijelo upravo šumarstvo. "U cijeloj Hrvatskoj, a poglavito u Vukovarsko-srijemskoj županiji, glavni makroekonomski pokazatelji stalno rastu. Tako je u prvom tromjesječju ove godine stopa rasta bruto domaćeg proizvoda dosegnula sedam posto. U toj stopi rasta važnu ulogu ima i gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije", rekao je Šeks. 

Upravitelj vinkovačke Uprave šuma Zvonimir Mišić rekao je da je Šumarija "Otok", najveća šumarija u sastavu Hrvatskih šuma, prošlu godinu završila s dobiti između šest i sedam milijuna kuna, zapošljava više od stotinu radnika koji posijeku oko 75 tisuća prostornih metara šumskog drveta na godinu. Mišić je također najavio kako će Hrvatske šume ove godine završiti i obnovu zgrade Brodske imovne općine u Vinkovcima u kojoj je i sjedište vinkovačke Uprave šuma te otvoriti Muzej šumarstva u Bošnjacima. 

Nakon otvorenja upravne zgrade predsjednik Hrvatskog sabora Šeks prisustvovao je svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada Otoka, koji su građani toga najmlađeg hrvatskoga grada proslavili 13. srpnja, na dan kad je Otok prije godinu dana dobio status grada. Čestitavši Otočanima, Vladmir Šeks, ujedno počasni građanin Otoka, pohvalio je gradske vlasti rekavši kako su u proteklih godinu dana od stjecanja statusa učinile puno toga kako bi Otok dobio obilježja urbane sredine. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uručene su nagrade i priznanja pojedincima, ustanovama i udrugama zaslužnima za razvoj Otoka.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina