Predsjednik Sabora Vladimir Šeks oštro osudio eksploziju u britanskom veleposlanstvu u Zagrebu

Povodom današnje eksplozije u veleposlanstvu Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj, uslijed koje je došlo do ranjavanja službenika britanskog veleposlanstva, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks je dao izjavu sljedećeg sadržaja: 

«Jutrošnja eksplozija u britanskom veleposlanstvu u središtu Zagreba i ranjavanje nedužnog službenika veleposlanstva, još je jedan u nizu dokaza u posljednje vrijeme, da su teroristički zločinci ponovo na svom krvavom pohodu.

Ovaj teroristički čin u Republici Hrvatskoj, u srcu Zagreba, vrlo jasno upozorava i upućuje na spoznaju da teroristički zločinci ne biraju niti mjesto niti vrijeme za ostvarenje svojih monstruoznih ciljeva. 

Ovo je nedjelo potvrda da je terorizam danas najveća globalna prijetnja i opasnost današnjem čovječanstvu, civiliziranom svijetu, miru i demokraciji.

Izražavajući najoštriju osudu današnjeg barbarskog čina u britanskom veleposlanstvu, u ime Hrvatskog sabora i svoje osobno, želim poručiti da će Republika Hrvatska nastaviti i nadalje, odlučno i beskompromisno, zajedno sa svim demokratskim zemljama svijeta, braniti i čuvati vrijednosti i tekovine civiliziranog svijeta od terorizma i zločina.

Od mjerodavnih institucija i organa Republike Hrvatske očekujem brzu i učinkovitu istragu, otkrivanje počinitelja i njihovo privođenje pred «lice pravde».
 

Autor: Ured predsjednika Sabora