Predsjednik Sabora uručio ključeve novih kuća braniteljima

Beli Manastir - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks i pomoćnik ministra mora, turizma, prometa i razvitka Milivoj Mikulić uručili su u Belom Manastiru 156 ugovora o darovanju kuća i stanova u državnom vlasništvu hrvatskim braniteljima iz Domovinskoga rata.

Riječ je o 80 ugovora o darivanju kuća i 76 ugovora o darivanju stanova u državnom vlasništvu koji se, na temelju odluke Vlade RH, daruju braniteljima s područja Osječko-baranjske županije, koji su ostvarili uvjete.

Uručujući ugovore Šeks je istaknuo kako kroz cjelokupnu politiku prema braniteljima Vlada i Hrvatski sabor nastoje zaštititi dostojanstvo Domovinskoga rata i njegovih sudionika te tako vratiti dug koji Domovina ima prema onima koji su svojom borbom stvorili Hrvatsku. Dodao je kako se proces stambenog zbrinjavanja hrvatskih branitelja približava kraju. 

Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks danas je u Antunovcu, kod Osijeka, otvorio tri naselja za smještaj prognanika s područja ove općine, čiju je izgradnju s infrastrukturom, iznosom od 38 milijuna kuna, financirala Vlada RH. Naselje je izgrađeno po tzv. "D" modelu stambenoga zbrinjavanja Zakona o područjima od posebne državne skrbi, po kojem zemljište i građevinski materijal osigurava država, a Šeks je uručio ključeve kuća za 20 korisnika. 
 

Autor: Internet redakcija/Hina