Predsjednik Sabora upisao se u Knjigu žalosti povodom smrti Ivice Račana

Zagreb - Knjiga žalosti u povodu smrti Ivice Račana otvorena je danas u Hrvatskom saboru, a prvi se u nju upisao predsjednik Sabora Vladimir Šeks. 
Danas i idućih dana u Knjigu žalosti u Hrvatskom saboru upisivat će se saborski zastupnici i ostali državni dužnosnici. 

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks u Knjigu žalosti upisao je: "Povodom smrti Ivice Račana, čovjeka, političara, saborskog zastupnika, bivšeg predsjednika Vlade, čovjeka koji je sudjelujući više desetljeća u političkom i javnom životu Hrvatske i Jugoslavije dao doprinos oblikovanju političkih zbivanja, kako u vremenu tih desetljeća, noseći njihov pečat, tako i u prihvaćanju promjena. 

U prijelomnim trenucima raspada bivše Jugoslavije i komunističkog-socijalističkog ideološkog sustava imao je političke zrelosti prihvatiti zaokret prema novom demokratskom poretku. 

Ivičino zauzimanje za europske vrijednosti za europsku Hrvatsku predstavlja značajnu stečevinu hrvatske politike. Kolegi u Saboru, suputniku u političkim dionicama suvremene hrvatske povijesti, Ivici Račanu, silaskom sa životne i političke pozornice - jedno veliko Hvala", upisao je predsjednik Sabora Vladimir Šeks u Knjigu žalosti.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina