Predsjednik Sabora sudjelovao na tradicionalnom obilježavanju početka akademske godine

Zagreb - U povodu početka nove akademske godine, u Botaničkom vrtu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta održana je tradicionalna sveučilišna vrtna zabava koju je otvorio zagrebački rektor Aleksa Bjeliš. Tradicionalnom druženju, uz predstavnike akademske zajednice, nazočio je i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić. 

Rektor Zagrebačkog sveučilišta Aleksa Bjeliš istaknuo je velike planove Sveučilišta vezane uz punu mobilnost studenata koja će ove godine prvi put zaživjeti. "Izuzetno smo zadovoljni interesom naših studenata za odlazak na druga europska sveučilišta, a isto tako i zanimanjem stranih studenata za dolazak na studij u Zagreb", rekao je rektor. Ohrabrujućim je nazvao i pokazatelje proteklih upisa zbog, kako je rekao, zaokreta interesa studenata prema do sada manje atraktivnim studijima. To su razlozi za optimizam i pokazatelji da možemo biti bolji, poručio je rektor. 

Gosti i uzvanici mogli su razgledati izložbu Čudesna šuma postavljenu u izložbenom paviljonu Botaničkog vrta u povodu Međunarodne godine šuma. Svečanošću u Botaničkom vrtu Sveučilište u Zagrebu nastoji da gradski perivoj u srcu grada na početku svake akademske godine postane tradicionalno mjesto susreta predstavnika akademske zajednice, znanstvenika, akademika, gospodarstvenika i diplomata.
 

Autor: Hina/Ured predsjednika/Internet redakcija