Predsjednik Sabora sa šefom Delegacije EU u RH Vandorenom postavio info stalak s promidžbenim materijalima o EU

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić sastao se u srijedu sa šefom Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paulom Vandorenom. Sastanku su, uz predsjednika Sabora, prisustvovali potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica i predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić.

Središnja tema sastanka bila je komunikacija rezultata pristupnog procesa Hrvatske za ulazak u punopravno članstvo Europske unije prema široj javnosti s ciljem što bolje informiranosti građana u razdoblju do održavanja referenduma o pristupanju Europskoj uniji. Vandoren je informirao saborsko izaslanstvo o informativnim aktivnostima koje je Informacijski centar EU-a u Zagrebu pokrenuo kako bi proširio znanje građana o Europskoj uniji i njezinim institucijama te pojasnio značenje hrvatskog pristupanja Uniji, uključujući sve prednosti i izazove koje taj proces donosi njezinim građanima. Hrvatski sabor, sukladno Twinning Light projektu, sudjeluje u osmišljavanju i primjeni kampanje za podizanje svijesti šire javnosti o značaju pristupanja Hrvatske Europskoj uniji. "U tom smislu, cijenimo svu potporu Informacijskog centra EU-a s ciljem objektivnog i vjerodostojnog informiranja hrvatskih građana", rekao je Bebić.

Po svršetku sastanka Bebić i Vandoren su ispred Sabornice svečano postavili jedan od dva informativna stalka s promidžbenim brošurama o Europskoj uniji. Drugi stalak postavljen je u knjižnici Hrvatskoga sabora. "Nitko u ovom trenutku ne može reći da zna sve o tome što punopravno članstvo donosi hrvatskim građanima. Stoga je ovo tek jedan korak u nizu kako bismo se svi mogli konkretno informirati. Pozivam i sve medije da se aktivno uključe u edukaciju o Europskoj uniji kako bi mogli dati svoj doprinos u objektivnom informiranju hrvatske javnosti", rekao je Bebić tijekom postavljanja informativnog materijala o EU u Hrvatskom saboru.

Autor: Ured predsjednika Sabora