Predsjednik Sabora Reiner sudjelovao na obilježavanju 140. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner nazočio je na obilježavanju 140. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice u Zagrebu koja je održana na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića. 

Predsjednika Hrvatskoga sabora dočekao je Ante Sanader, potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, a zatim je počela ceremonija postrojavanja vatrogasaca. Prijavak akademiku Željku Reineru podnio je Željko Popović, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice. Nakon počasnoga pozdrava predsjedniku Hrvatskoga sabora načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice, s dvije tisuće vatrogasaca iz vatrogasnih postrojbi iz svih županija Republike Hrvatske postrojenih ovom prigodom, proglasio je svečanost otvorenom.

Obraćajući se nazočnima, akademik Reiner, među ostalim je kazao da su "vatrogasne postrojbe, profesionalne i dobrovoljne, jedan od važnih čimbenika za sigurnost društva. Uvijek tu, i kad ih ne primjećujemo, vode brigu o nama i našim životima učeći nas mjerama opreza te ponašanju i postupcima u izvanrednim situacijama". Na kraju je zahvalio na njihovoj "hrabrosti, humanosti i profesionalizmu". 

Autor: Ured predsjednika Sabora