Predsjednik Sabora Reiner sastao se s predsjednikom Estonije Toomasom Hendrikom Ilvesom

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner sastao se danas u Hrvatskome saboru s predsjednikom Republike Estonije Toomasom Hendrikom Ilvesom.

Razgovarali su o dobrim bilateralnim odnosima dviju država, o mogućnostima unaprjeđenja suradnje na različitim poljima, a posebice o jačanju gospodarsko-trgovinske suradnje. Također je bilo riječi o energetskim koridorima u Europi, važnosti regionalne suradnje, Inicijativi Jadran-Baltik-Crno more kao novome načinu suradnje srednjoeuropskih zemalja te o šengenskom sustavu, migrantskoj krizi i važnosti jedinstvenoga digitalnog tržišta u europskome kontekstu.

- Postoji interes hrvatskih IT tvrtki za predstavljanje njihovih inovativnih usluga na estonskome tržištu. S obzirom na ciljeve Digitalne agende za Europu u kontekstu europskih politika te aktualne trendove u objema zemljama ICT sektor područje je s velikim potencijalom za rast i razvoj, čime se otvaraju i mogućnosti za razmjenu znanja i iskustava, kazao je tom prigodom akademik Reiner.

Autor: Ured predsjednika Sabora