Predsjednik Sabora Reiner primio veleposlanika Republike Koreje Hyung-won Suha

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je veleposlanika Republike Koreje Hyung-won Suha.

- Hrvatska kroz Luku Rijeka svojim položajem prirodno može predstavljati ulaznu točku na europsko tržište za korejske proizvode. Korejska tvrtka financirala je kupnju kranova na terminalu „Brajdica“ u Luci Rijeka, a uskoro se očekuje otvaranje natječaja za izgradnju drugoga kontejnerskog terminala „Zagrebačka obala“. Nova hrvatska Vlada ima za prioritet unaprjeđenje poslovnoga okruženja radi rasta investicija, kazao je akademik Reiner te dodao kako se nada da će korejski investitori i u budućnosti pronaći poslovni interes za ulaganje u Hrvatsku.

- Brojni korejski poslovni ljudi iskazali su svoj interes za hrvatsko tržište. Također je primjetan rast interesa hrvatskih tvrtki za izvoz na korejsko tržište. Stoga sam uvjeren da će gospodarska suradnja naših dviju zemalja u budućnosti znatno rasti, kazao je veleposlanik Koreje Suh.

Predsjednik Sabora zahvalio je veleposlaniku Suhu na donaciji Vlade Republike Koreje upućenoj Hrvatskomu crvenom križu i Caritasu, a koja je bila namijenjena zbrinjavanju migranata i izbjeglica.

Autor: Ured predsjednika Sabora