Predsjednik Sabora Reiner primio u oproštajni posjet veleposlanika Indonezije Sardjanu

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner i veleposlanik Indonezije Agus Sardjana potvrdili su dobre odnose dviju zemalja prigodom njegova oproštajnoga posjeta.

Obostrano je iskazan interes za jačanje gospodarske suradnje, povećanje uzajamnih ulaganja i broja susreta na najvišoj razini. 

Reiner je istaknuo osobni doprinos i velik angažman veleposlanika u podizanju bilateralnih odnosa na višu razinu. Posebno je pohvalio veleposlanikov interes za hrvatske branitelje liječene od PTSP-a koje je i osobno posjetio u nekoliko navrata u Glini. 

Sardjana je istaknuo potrebu nastavka suradnje parlamentarnih skupina prijateljstva te kao jedan od primjera dobre suradnje naveo suradnju u području obrazovanja i kulture.

Na kraju razgovora veleposlanik je pozvao predsjednika Sabora u službeni posjet Indoneziji u drugome dijelu godine. Predsjednik Sabora prihvatio je poziv te najavio mogućnost organiziranja indonezijsko-hrvatskoga poslovnog foruma u sklopu mogućega službenog posjeta. Zaključno je još jednom zahvalio veleposlaniku na njegovu doprinosu u jačanju hrvatsko-indonezijskih odnosa.

Autor: Ured predsjednika Sabora