Predsjednik Sabora Reiner dodijelio nagrade pobjednicima kviza "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?"

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner dodijelio je u petak priznanja i nagrade pobjednicima kviza "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?".

U mrežnome kviz-natjecanju održanom 3. ožujka sudjelovalo je 432 učenika 6., 7. i 8. razreda iz 72 osnovne škole iz cijele Hrvatske. Kviz je organizirala Služba za građane Hrvatskoga sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje  Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Za rješavanje 15 pitanja o djelovanju Hrvatskoga sabora do 20. i u 20. stoljeću te dodatnih 15 pitanja o djelovanju Hrvatskoga sabora u 21. stoljeću učenici su na raspolaganju imali 25 minuta.

Najbolji pojedinačni rezultat postigao je učenik 6. razreda OŠ Grgura Karlovčana iz Đurđevca Mato Vidaković koji je uime nagrađenih zahvalio predsjedniku Hrvatskoga sabora. 

Najbolje rezultate postigli su natjecateljski timovi OŠ Eugena Kumičića iz Slatine, OŠ Antuna Branka Šimića iz Zagreba i OŠ Stjepana Radića iz Božjakovine. Predsjednik Sabora svim učenicima pobjedničkih timova podijelio je priznanje i monografiju o Hrvatskome saboru, a sve tri pobjedničke škole nagrađene su i prijenosnim računalom. 

-S vama, vrijednim osnovnoškolcima, željnima stjecanja znanja o vlastitoj povijesti, a vjerujem i stjecanja znanja iz drugih predmeta koje imate u školi, Hrvatska zasigurno ima prosperitetnu budućnost. Zato nastavite učiti i u svojim školskim i izvanškolskim aktivnostima postizati barem jednako uspješne rezultate kao što ste ih postigli u ovom kvizu, kazao je predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner te čestitao učenicima, njihovim mentorima i ravnateljima škola na postignutim rezultatima. Nakon svršetka svečane dodjele nagrada učenici su uz stručno vodstvo razgledali Hrvatski sabor.

Autor: Ured predsjednika Sabora