Predsjednik Sabora primio veleposlanika Ukrajine

Zagreb - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Markijana Lubkivskog. 

U razgovoru je zaključeno da su bilateralni odnosi prijateljski i bez otvorenih pitanja, iako postoji još potencijala za produbljenje gospodarske suradnje. 

Ukrajinski je veleposlanik izrazio zadovoljstvo što do posjeta predsjednika Juščenka Hrvatskoj dolazi nakon što je u Ukrajini postignut politički dogovor o provedbi izbora u rujnu. Pozitivno je ocijenio dosadašnju parlamentarnu suradnju, te je izrazio nadu da će se ona jednako uspješno odvijati i nakon predstojećih parlamentarnih izbora u obje države. 

Predsjednik Sabora je istaknuo značaj parlamentarne suradnje koja pruža izvrstan okvir za zbližavanje zemalja i razvijanje bilateralnih odnosa. Izaslanstvo Hrvatskog sabora predvođeno predsjednikom Vladimirom Šeksom boravilo je u Ukrajini 30. i 31 siječnja 2006.. Prije toga je bivši predsjednik ukrajinske Vrhovne rade Litvin službeno posjetio Hrvatsku 2005. godine. 

Autor: Ured predsjednika Sabora