Predsjednik Sabora primio portugalskog veleposlanika Paula Tiaga Jerónima da Silvu

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je u nastupni posjet veleposlanika Portugalske Republike Paula Tiaga Jerónima da Silvu. 

U razgovoru s portugalskim veleposlanikom da Silvom predsjednik Sabora Bebić izrazio je zadovoljstvo odnosima Hrvatske i Portugala te zahvalio na kontinuiranoj portugalskoj potpori Hrvatskoj na putu u EU i NATO. Izrazio je želju da se plodonosna bilateralna suradnja nastavi i u predstojećem razdoblju. Veleposlanik da Silva obavijestio je predsjednika Bebića kako je predsjednik portugalskog parlamenta Jaime Gama prihvatio poziv da dođe u službeni posjet Hrvatskoj, najvjerojatnije na jesen sljedeće godine. Izvijestio ga je i da je Protokol o pristupanju Hrvatske NATO-u u uobičajenoj proceduri nakon što je Vrhovno vijeće nacionalne obrane pod predsjedanjem predsjednika Portugalske Republike donijelo pozitivnu odluku o Protokolu, te je izrazio čvrsto uvjerenje da će ratifikacija u Portugalu biti obavljena na vrijeme kako bi Hrvatska mogla na proljeće 2009. postati članicom NATO-a. 

Predsjednik Sabora Bebić i veleposlanik da Silva su se suglasili kako je izuzetno važno stabilizirati regiju JIE bez čega nije moguće zamisliti ni ukupnu stabilnost Europe. U tom je kontekstu portugalski veleposlanik istaknuo značaj hrvatskog modela za druge države u regiji.

Autor: Ured predsjednika Sabora