Predsjednik Sabora primio pomoćnika ministra vanjskih poslova Ruske Federacije

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora g. Vladimir Šeks primio je pomoćnika ministra vanjskih poslova Ruske Federacije g. Sergeja Razova u okviru njegova službenog posjeta Republici Hrvatskoj.  

Predsjednik Šeks je izrazio zadovoljstvo stupnjem i razvojem bilateralnih odnosa između Ruske Federacije i Republike Hrvatske, te je potom upoznao sugovornika sa zbivanjima u Hrvatskoj nakon parlamentarnih izbora i formiranja nove vlade. U tom kontekstu, istaknuto je kako strateški ciljevi hrvatske vanjske politike ostaju nepromijenjeni, a vlast će predano raditi na ubrzanju njihove realizacije. U kontekstu bilateralnih odnosa, predsjednik Sabora je naglasio kako će Hrvatski sabor u okviru svog djelokruga davati potporu izvršnoj vlasti u produbljivanju svih, a posebno gospodarskih odnosa između dviju zemalja. Iskazano je zadovoljstvo postojećom razinom parlamentarne suradnje između dviju zemalja, kao i spremnost Hrvatskoga sabora za intenziviranje suradnje kroz povezivanje parlamentarnih odbora za vanjsku politiku i gospodarstvo. S tim u vezi, predsjednik Šeks je podsjetio na otvoren poziv predsjedniku Državne Dume g. Grizlovu da posjeti Republiku Hrvatsku.

Pomoćnik ministra vanjskih poslova g. Razov zahvalio se na mogućnosti susreta s predsjednikom Hrvatskoga sabora i uručio mu pisma čestitke predsjednika Državne Dume g. Grizlova i predsjednika Vijeća Federacije g. Mironova povodom izbora na dužnost predsjednika Sabora. Izraženo je uvjerenje da će se rusko-hrvatski odnosi razvijati stabilno i postojano na dobrobit oba naroda. G. Razov je istaknuo kako je vlast u Ruskoj Federaciji pažljivo pratila događaje u RH u vezi s parlamentarnim izborima, formiranjem Hrvatskoga sabora i Vlade, te je Republici Hrvatskoj zaželio uspjeh u provođenju zacrtanih strateških ciljeva. U okviru parlamentarne suradnje podržana je ideja o produbljivanju postojećih kontakata, kao i o intenziviranju suradnje na najvišoj razini i razini pojedinih parlamentarnih odbora. 
 

Autor: Ured predsjednika Sabora