Predsjednik Sabora predstavio polugodišnji rad Sabora

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks na današnjoj je konferenciji za sredstva javnog priopćavanja predstavio pokazatelje rada Sabora u proteklih pola godine. 

Predsjednik Sabora izvijestio je da je Sabor danas završio proljetno-ljetno zasjedanje. Među iznesenim podacima o zakonodavnoj aktivnosti Sabora, predsjednik Sabora informirao je da je Sabor od 22. prosinca 2003. do 9. srpnja 2004. zasjedao 410 sati. U 43 dana zasjedanja održano je 9 plenarnih sjednica. Doneseno je 77 zakona, od kojih 10 u redovnom, te 67 u hitnom postupku. Jednoglasno je donesen 31 zakon, 46 zakona izglasano je većinom glasova, 5 zakonskih prijedloga je povučeno, a 19 odbijeno.  Radna tijela su održala 218 sjednica na kojima je raspravljeno o 796 točaka dnevnoga reda, uglavnom prijedloga zakona. Hrvatski sabor je od konstituiranja do danas raspravio i donio 30 rezolucija, deklaracija i odluka, a raznih akata, poput izvješća bilo je 21. Dužnosnici su održali 132 službena sastanka u Hrvatskoj i u inozemstvu, a predsjednik Sabora odradio je 62 susreta u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Na kraju izlaganja, predsjednik Sabora predstavio je i plan rada za jesensko-zimsko zasjedanje Sabora, koje se nakon ljetne stanke nastavlja u rujnu.

Autor: Ured predsjednika Sabora