Predsjednik Sabora Luka Bebić sastao se sa čelnicima političke skupine Europske pučke stranke u Europskom parlamentu

Bruxelles – Uoči današnjeg glasovanja o davanju suglasnosti Europskog parlamenta na pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji, predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić sastao se tijekom prijepodneva s predsjednikom i glavnim tajnikom političke skupine Europske pučke stranke u Europskom parlamentu Josephom Daulom i Martinom Kampom.

Daul je pohvalio napore hrvatske Vlade te Misije RH pri EU za uspješan završetak pristupnih pregovora i izrazio zadovoljstvo što će Europski parlament danas pristupiti uspješnom izglasavanju hrvatskog pristupanja Europskoj uniji.

"Hrvatska je posljednjih deset godina prešla težak i zahtjevan put u približavanju Europskoj uniji. Sabor je donio preko 500 zakona u procesu usklađivanja svog zakonodavstva i u tom pogledu smatramo da je učinjen ogroman posao, na koji smo ponosni", rekao je Bebić.

"Napredak Hrvatske u zakonodavnom pogledu je vidljiv", rekao je Daul te je istaknuo iznimno dobru suradnju istražnih tijela Hrvatske s Francuskom i Njemačkom, koji već daju dobre rezultate. "Kriminal na žalost postoji svugdje, stoga su nam dobri zakoni bitni za njegovo suzbijanje", zaključio je Daul.

Ulazak Hrvatske u članstvo Europske unije iznimno je važan korak i ohrabrujuća poruka za zemlje jugoistočne Europe kojima se time također otvara perspektiva približavanja europskim integracijama, zaključno su ocijenili Bebić i Daul.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora