Predsjednik Sabora Luka Bebić sastao se s kosovskom predsjednicom Jahjagom i premijerom Thacijem

Priština - Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić obratio se u sklopu svog posjeta Kosovu zastupnicima Skupštine Kosova. "Želim jasno naglasiti da Hrvatska snažno podupire integritet i nedjeljivost kosovskog teritorija", rekao je Bebić i ocijenio da je za rješenje otvorenih pitanja sa Srbijom potrebna jača suradnja Prištine i Beograda. Predsjednik kosovskog parlamenta Jakup Krasniqi rekao je da Kosovo očekuje potporu Hrvatske u daljnjem procesu priznanja neovisnosti i primanju te najmlađe europske države u međunarodne institucije.

Bebić je zajedno sa saborskim zastupnicima Ivanom Bagarićem, Šemsom Tankovićem i Dragutinom Bodakošem održao dva sastanka sa članovima Odbora kosovske Skupštine za vanjske poslove i europske integracije te predstavnicima parlamentarnih skupina iz redova manjinskih zajednica. Kosovski parlamentarci pokazali su veliko zanimanje za intenziviranje međuparlamentarne suradnje te razmjenu iskustava.

Predsjednik Sabora Luka Bebić u Prištini se sastao i s predsjednicom Republike Kosovo Atifete Jahjagom te predsjednikom kosovske Vlade Hashimom Thacijem, s kojima je razgovarao o bilateralnoj i multilateralnoj suradnji, regionalnoj stabilnosti, produbljivanju gospodarske suradnje te položaju hrvatske nacionalne manjine na Kosovu te albanske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Predsjednik Sabora će u pratnji zastupnika Ivana Bagarića, Šemse Tankovića i Dragutina Bodakoša u četvrtak posjetiti Janjevo, gdje će se susresti s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine te pripadnicima kontingenta Hrvatske vojske u sastavu KFOR-a.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina