Predsjednik Sabora Josip Leko razgovarao s američkim veleposlanikom o godišnjem zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a u Dubrovniku

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko razgovarao je s veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država Kennethom Herbertom Mertenom o godišnjem zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a koje se ove godine održava u listopadu u Dubrovniku.

Predsjednik Sabora izrazio je uvjerenje da će Hrvatska svoje interese i nade ispuniti u ujedinjenoj Europi te da i dalje želi biti aktivna u Ujedinjenim narodima i NATO-u. Ovogodišnje zasjedanje Parlamentarne skupštine NATO-a u Dubrovniku potvrda je partnerskih i prijateljskih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama, kazao je predsjednik Sabora.

Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Boris Blažeković izvijestio je na sastanku američkog veleposlanika o tijeku priprema za jesensko zasjedanje Parlamentarne skupštine NATO-a u Dubrovniku, koje će se održati pod domaćinstvom predsjednika Sabora.

Veleposlanik Merten ocijenio je da godišnje zasjedanje Parlamentarne skupštine NATO-a u Dubrovniku pokazuje da je Hrvatska ozbiljan igrač i model u regiji. Posebno je pozdravio najavu da će se na skupu govoriti i o ekonomskim pitanjima.

Autor: Ured predsjednika Sabora