Predsjednik Sabora Josip Leko primio u nastupni posjet azerbajdžanskog veleposlanika Kamila Khasiyeva

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je u nastupni posjet veleposlanika Republike Azerbajdžana u Republici Hrvatskoj Kamila Khasiyeva.

Dvojica dužnosnika izrazila su zadovoljstvo dobrim razvojem bilateralnih odnosa koji se sve više intenziviraju, što se odražava i u sve učestalijoj razmjeni posjeta političkih dužnosnika. Obje su države, prema zajedničkoj ocjeni, zainteresirane za proširenje gospodarske suradnje, za što ima prostora, naročito na području energetike.

Predsjednik Sabora izrazio je zadovoljstvo time što je Azerbajdžan prošle godine otvorio veleposlanstvo u Zagrebu ocijenivši to dobrom prilikom za povećanje suradnje između dviju država. Hrvatska je zainteresirana za suradnju s Azerbajdžanom u okviru Istočnog partnerstva nakon što Hrvatska postane članicom Europske unije, rekao je predsjednik Leko. Veleposlanik Khasiyev rekao je kako je već u pripremi niz ugovora kojih se potpisivanje očekuje sljedeće godine, a izrazio je i interes za povećanjem razmjene na području kulture.

Na sastanku je bilo riječi i o odnosima Azerbajdžana sa susjednim državama te o situaciji u regiji. Predsjednik Sabora podržao je azerbajdžansku politiku rješavanja sporova mirnim putem. "U tom pogledu dijelimo politička stajališta. Mišljenja sam da je važno održati mir u toj regiji koja dobiva na važnosti u političkom i ekonomskom pogledu", rekao predsjednik Sabora Josip Leko. 

Autor: Ured predsjednika Sabora