Predsjednik Sabora Jandroković uputio uskrsnu čestitku

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je uskrsnu čestitku u kojoj stoji:

„Svim Hrvaticama i Hrvatima, svim hrvatskim građankama i građanima u domovini i inozemstvu želim radostan i blagoslovljen Uskrs, uime Hrvatskog sabora i osobno.

Ništa tako upečatljivo kao Uskrs ne simbolizira pobjedu svjetla nad tamom, trijumf života nad smrću. Najveći kršćanski blagdan jest vrijeme posebne radosti, ali nas uvijek poziva i na brigu za sve one koji su na bilo koji način zakinuti, zaboravljeni ili izolirani.

Upravo iznimno izazovna vremena u kojima živimo kršćanima mogu donijeti i nove prilike za praktično milosrđe i djelatnu ljubav. Snažeći konkretan osobni angažman nasuprot pasivnom promatranju i zagovarajući više zajedništva – kako u našim obiteljima, tako i u društvu - možemo bitno doprinijeti boljitku naše Domovine i svijeta u  kojem živimo. Političari, a osobito vjernici među njima, mogu i trebaju to činiti promičući odgovorne politike te afirmirajući duh suradnje, uvažavanja i solidarnosti nasuprot onomu podjela i polarizacije.

Ove se godine u Hrvatskoj na poseban način prisjećamo Krvavog Uskrsa prije 33 godine i pogibije mladog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, prve žrtve Domovinskog rata. To nas podsjeća na stradanja našeg naroda, ali poziva i da ne zaboravimo na sva ona mjesta patnje i napetosti u svijetu, gdje ljudi proživljavaju teške trenutke, trpeći bol, nepravdu, nasilje i ugnjetavanje. Neka im Kristovo uskrsnuće, u kojem ljubav nadvladava mržnju, a istina laž, svima donese prijeko potrebnu utjehu.

Slikom svjetla koje razgoni tamu i osvjetljava put naprijed, Uskrs nam uvijek iznova poručuje da ostanemo postojani u svojoj vjeri i da nikad ne gubimo nadu da ćemo uspjeti prevladati sve poteškoće.

S tim mislima, još jednom vam svima želim radostan i blagoslovljen Uskrs."