Predsjednik Sabora Jandroković uputio izraze sućuti u povodu smrti hrvatske pjevačice Vere Svobode

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti u povodu smrti hrvatske pjevačice Vere Svobode u kojima stoji:

"Poštovana obitelji, u povodu smrti velike hrvatske pjevačice Vere Svobode upućujem Vam izraze iskrene i duboke sućuti uime Hrvatskoga sabora i osobno.

Znala je na poseban način svoju pozitivnu životnu energiju pretočiti u vokalne izvedbe te je njima uveseljavala generacije slušatelja zabavne, tamburaške i starogradske glazbe. Njen rad i ljubav prema glazbi prepoznavali su i publika i struka. Potvrđuju to brojne nagrade i priznanja, među ostalima i Porin za životno djelo kojeg je dobila 2022. godine. Za uistinu značajan doprinos hrvatskoj kulturi, dobila je i državno odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Od prvih pjevačkih koraka u rodnom Osijeku gospođa Vera Svoboda glazbi se uvijek davala u potpunosti te je ostavila upečatljiv trag. Mnoge njene pjesme kojih ćemo se uvijek rado prisjećati potvrđuju kako je hrvatsko glazbeno nebo napustila zaista iznimna zvijezda.

Još jednom, poštovana obitelji, izražavam Vam svoju iskrenu sućut."