Predsjednik Sabora Jandroković uputio čestitku vjernicima židovske vjeroispovijesti u povodu blagdana Pesaha

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku vjernicima židovske vjeroispovijesti u povodu blagdana Pesaha:

„U povodu blagdana Pesaha, svim vjernicima židovske vjeroispovijesti u Hrvatskoj, upućujem iskrene čestitke uime Hrvatskoga sabora i osobno. Oslobađanje iz egipatskog ropstva jedan je od uistinu prijelomnih trenutaka u dugoj i iznimno bogatoj povijesti židovskoga naroda. Upravo Pesah, kao podsjetnik na taj veliki pothvat, na poseban način osvještava dragocjenost slobode. Potiče nas da tu temeljnu ljudsku vrijednost nikad, a osobito u ovo izazovno vrijeme, ne uzimamo zdravo za gotovo. 

Pesah uvijek poziva na razmišljanje o vlastitoj prošlosti, ali i sadašnjosti. Ujedno je i snažan simbol ufanja i pouzdanja u bolju budućnost, gdje nasuprot sukobima svjedočimo pravednomu i održivom miru te skladnom suživotu.

Dijeleći s vama radost ove velike svetkovine, želim da Pesah svim Židovima u Hrvatskoj ojača vjeru i nadu te donese pregršt obiteljske radosti, sloge i zajedništva.
Hag Pesah sameah!".