Predsjednik Sabora Jandroković uputio čestitku svim vjernicama i vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku svim vjernicama i vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru u kojoj stoji:

„Svim vjernicama i vjernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru upućujem srdačne čestitke uime zastupnica i zastupnika Hrvatskoga sabora i osobno.

Mir Božji – Hristos se rodi!

Isusovo rođenje za sve je kršćanske vjernike istinska proslava ljubavi, mira i nade, vrijeme osobite radosti i posvećenosti vlastitim obiteljima i dragim ljudima. Istovremeno, Božić je doba koje vjernike, okrjepljujući im duh, uvijek potiče i na konkretniju brigu za sve one koji ga dočekuju u potrebi ili trpljenju. U današnjem svijetu prožetom brojnim izazovima osobito je važno da kršćani ostanu predani promicatelji takve brige, te solidarnosti i optimizma. Neka stoga ovaj Božić svima donese dodatno ohrabrenje i snažan poticaj na tom putu.

Uz iskreni poziv da zajedno nastavimo graditi Hrvatsku kao društvo aktivnog dijaloga, rastućeg međusobnog povjerenja i suradnje, još jednom želim sretan i blagoslovljen Božić svim vjernicama i vjernicima koji ga slave po julijanskom kalendaru.“.