Predsjednik Sabora Jandroković uputio božićnu čestitku svim hrvatskim građankama i građanima te Hrvaticama i Hrvatima u domovini i svijetu

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je božićnu čestitku svim hrvatskim građankama i građanima te Hrvaticama i Hrvatima u domovini i svijetu, u kojoj stoji:

„Svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i širom svijeta, kao i svim građankama i građanima Republike Hrvatske, uime Hrvatskoga sabora i osobno želim čestit i blagoslovljen Božić!“

Blagdan Božića vrijeme je osobite radosti i nade, svetkovina koja u naša srca uvijek želi donijeti pregršt mira i ljubavi. Podsjeća nas na značaj obiteljskog zajedništva i susreta s našim bližnjima. Istovremeno, svim kršćanima Isusovo rođenje naglašava važnost duhovnog rasta kroz molitvu i djela milosrđa. Poziva nas da ga slavimo i konkretno pomažući našim sugrađanima u potrebi, najranjivijim članovima našeg društva, kao i svim onima koji ovih dana posebno trpe, ma gdje se nalazili.

Svijet u kojem živimo postaje, nažalost, sve više mjestom različitih kriza, rastuće neizvjesnosti i nespokoja. Dok u Hrvatskoj nadolazeće blagdane dočekujemo u ozračju mira i sigurnosti, ne smijemo zaboraviti one čijim Božićem dominiraju razaranja i ratovi. Toliki će ove blagdane dočekati daleko od vlastitih obitelji i topline doma: od Ukrajine i Bliskog istoka do svih drugih mjesta patnje, boli i tame u svijetu.

No, svjetlo Božića nam uvijek iznova poručuje kako će tama u konačnici biti pobijeđena. Potiče nas da kroz snažniji osobni angažman toj pobjedi damo i vlastiti obol. Osvještava nam kako je naša kršćanska i ljudska odgovornost djelatno doprinositi rješavanju zajedničkih problema i izgradnji skladnijeg društva. Svi smo pozvani širiti prostor dijaloga, te tako pomoći sprječavanju novih pogubnih podjela i neprijateljstava u budućnosti.

Uz više solidarnosti, međusobnog razumijevanja i uvažavanja, neka nam ovaj Božić svima donese i snažan poticaj na činjenje više dobra, a naša srca i domove neka ispuni mirom, ljubavlju i veseljem!

Još jednom, svima čestit i blagoslovljen Božić!“.