Predsjednik Sabora Jandroković sudjelovao na svečanosti dodjele priznanja "Veliko zlatno srce" saborskom zastupniku Deuru

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na svečanosti dodjele priznanja "Veliko zlatno srce" Udruge branitelja Domovinskog rata "Zagrebački velesajam" za iznimni doprinos stvaranju slobodne i samostalne Republike Hrvatske zastupniku u Hrvatskom saboru Anti Deuru.

Osvrnuvši se uvodno na osobni odnos sa zastupnikom Deurom, predsjednik Jandroković istaknuo je kako ga cijeni kao kolegu zastupnika i političara, a posebno kao čovjeka jer ono što javno zastupa, ujedno i djelatno živi.  "Vjera, ljubav i domovina" kod njega nije samo fraza nego to predstavlja istinske vrijednosti kojima se u životu vodi.

Predsjednik Jandroković u obraćanju je podsjetio kako je hrvatski je narod bio žrtva dvaju totalitarizama te kako se za vlastitu slobodu morao krvavo izboriti u Domovinskom ratu. Ante Deur je istinski heroj tog rata, koji se nije libio riskirati svoj život za Hrvatsku. O Domovinskom je ratu, kao temelju moderne hrvatske države, nužno uvijek i stalno afirmirati istinu, pogotovo nasuprot njegovoj čestoj relativizaciji ili pokušajima izjednačavanja krivnje. Hrvatskoj je rat nametnut, bila je napadnuta, a iz njega izašla kao pobjednica. Odgovornost za prenošenje te istine mlađim naraštajima je na svima nama, na našem obrazovnom sustavu i na medijima. Ne budemo li to činili, riskiramo da naši mladi nasjednu na lažne interpretacije zlonamjernih aktera, čime je Internet danas uistinu preplavljen.

U prigodama poput današnje uvijek se na poseban način sjećamo svih onih koji su u potpunosti bili posvećeni slobodnoj, suverenoj i demokratskoj Hrvatskoj, predvođenih prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom i hrvatskim braniteljima, istaknuo je predsjednik Jandroković. Hrvatska je danas u cijelosti integrirana članica EU te pouzdana saveznica unutar NATO-a, a upravo je pobjeda u Domovinskom ratu u samim temeljima tih i svih drugih strateških hrvatskih dosega, podsjetio je. Svih današnjih postignuća ne bi bilo bez hrabrosti i nesebične žrtve hrvatskih u povijesno presudnim trenucima.

Predsjednik Jandroković završno je kolegi zastupniku u Hrvatskome saboru Deuru uputio čestitku na njegovu osobnom doprinosu stvaranju samostalne, neovisne i demokratske Republike Hrvatske, naglasivši pritom i trajnu zahvalnost i poštovanje svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima.