Predsjednik Sabora Jandroković sudjelovao na svečanom postrojavanju pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova i hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Zagreb - U povodu obilježavanja Dana hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice postrojavanja Hrvatske vojske predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na svečanom postrojavanju pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova i hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na nogometnom stadionu u Kranjčevićevoj ulici.

Na istom mjestu prije točno 30 godina održano je prvo postrojavanje postrojbi Zbora narodne garde koje su prisegnule pred prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom. Svim sudionicima tog povijesnog postrojavanja, kao i pripadnicama i pripadnicima Hrvatske vojske, predsjednik Sabora Jandroković uputio je iskrene čestitke i iskazao zahvalnost uime Hrvatskoga sabora i osobno.

Podsjetivši kako je Hrvatska vojska rođena u krvi, u borbi, u ratu, što je razlika od drugih vojski koje imamo u okruženju, predsjednik Sabora Jandroković okupljenim pripadnicima Hrvatske vojske rekao je: "Vi ste vojska pobjednika, nasljednici hrvatskih heroja i junaka i zato možete biti ponosni. "Dodao je kako se hrvatska vojnikinja i hrvatski vojnik poštuju diljem svijeta i kako se od naših saveznika čuju samo pohvale. "Ali još važnije, Hrvatska vojska bliska je hrvatskim ljudima i hrvatskom narodu jer je uvijek tu kad se dogodi neka nepogoda i kad vas hrvatski narod zatreba."

Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković još je jednom izrazio duboku zahvalnost svim hrvatskim vojnicima, policajcima i braniteljima na požrtvovnosti, hrabrosti, odlučnosti i domoljublju kojima su obranili Hrvatsku, kao i svima koji su dali svoj život za našu domovinu. Zaključno je istaknuo kako Hrvatska vojska i dalje na tragu najvećih pobjeda Domovinskog rata treba nastaviti pronositi slavu hrvatske domovine, čestitajući još jednom 30. obljetnicu osnivanja i utemeljenja Hrvatske vojske.