Predsjednik Sabora Jandroković sudjelovao na svečanom otvorenju EU projekta „Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone Ljubešćica“

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na svečanom otvorenju EU projekta „Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone Ljubešćica“ u općini Ljubešćica.

Uvodno je predsjednik Sabora Jandroković čestitao načelniku Horvatiću i svima koji su sudjelovali i pomogli u realizaciji ovog projekta. U svom govoru, predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković istaknuo je prednosti članstva Hrvatske u Europskoj uniji, koje su radi korištenja europskih sredstava vidljive na razini cijele zemlje pa tako i u Varaždinskoj županiji i općini Ljubešćica. 

- Ulaganjem u Poduzetničku zonu Ljubešćica otvara se mogućnost privlačenja novih investicija i otvaranja novih radnih mjesta, a samim time i zadržavanja mladih na ovom području, kazao je predsjednik Sabora, dodavši kako se nada da će ovakav i slični projekti doprinijeti demografskoj revitalizaciji.

Ujedno je podsjetio na europska sredstva u iznosu od više 24 milijarde eura u sljedećih sedam godina za oporavak od krize izazvane pandemijom i potresa te za ravnomjerniji razvoj svih naših krajeva. - Kroz vertikalno djelovanje svih razina vlasti i koordiniranu suradnju, ovakvi se projekti mogu realizirati, kazao je predsjednik Sabora Jandroković.

U završnom dijelu obraćanja, predsjednik Sabora okarakterizirao je Ljubešćicu kao pravi primjer uspješne općine koja je iz europskih fondova povukla skoro 23 milijuna kuna, iznos šest puta veći od izvornog proračuna općine.