Predsjednik Sabora Jandroković sudjelovao na šestom Prstenovom poslovnom forumu u organizaciji Udruge Hrvata BiH Prsten

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na šestom Prstenovom poslovnom forumu u organizaciji Udruge Hrvata BiH Prsten.

Pohvalivši dugogodišnju suradnju Hrvatskog sabora s Udrugom Prsten, predsjednik Jandroković iskazao je zahvalnost na doprinosu Prstena pri jačanju veza između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i između hrvatskog naroda i Hrvata koji žive u Bosni i Hercegovini. Istaknuo je, među ostalim, humanitarni rad Udruge, promoviranje stipendija, te angažman u očuvanju hrvatskog jezika i kulture. Dodao je kako one tvrtke koje su uglavnom u vlasništvu hrvatskih poduzetnika iz Bosne i Hercegovine, podizane od temelja i građene poštenim radom, trebaju biti primjer, osobito mladima, kako se uspješnim radom može kvalitetno raditi i uspjeti. 

Podsjetio je kako je Hrvatska prošla mukotrpan put od nametnutog rata i velikosrpske agresije do današnje međunarodne afirmacije kad je zaokružila svoj eurointegracijski proces ulaskom u schengenski prostor i eurozonu. Istaknuo je kako to nije bilo slučajno već je rezultat rada hrvatske politike, poduzetništva, obrazovanja, kulture i znanosti, te smo danas međunarodno priznata i snažna zemlja.

Predsjednik Jandroković rekao je kako današnji poslovni forum uzima u obzir globalna pitanja, poput migracija i kretanja na tržištu rada te drugih izazova za koje vjeruje da će ih Hrvatska, i u složenim globalnim odnosima, sa svojom danas zapaženom ulogom, uspješno riješiti kao i sve prethodne. Završno je naglasio istaknutu poziciju koju imaju Hrvati iz Bosne i Hercegovine, kao i značaj približavanja Bosne i Hercegovine Europskoj uniji.