Predsjednik Sabora Jandroković sastao se na radnoj večeri u New Yorku s predstavnicima hrvatske poslovne zajednice

New York – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sastao se na radnoj večeri u New Yorku s predstavnicima hrvatske poslovne zajednice. 

Među nazočnima bili su istaknuti predstavnici renomiranih tvrtki iz bankarstva, građevinskog i nekretninskog sektora, te ugostiteljstva, uključujući i članove Udruženja američko-hrvatskih profesionalaca (Association of Croatian American Professionals). Na sastanku je bilo riječi o aktualnim izazovima s kojima se američko-hrvatski poduzetnici danas najčešće susreću, kao i o njihovim iskustvima i planovima kada su u pitanju ulaganja u Hrvatsku.

Zajednička je ocjena kako hrvatska strateška postignuća, poput članstva u NATO-u, Europskoj uniji, europodručju i šengenskom prostoru, kao i sve što Hrvatska čini na putu ka članstvu u OECD-u, našu zemlju čine bitno privlačnijom nego ranije, kako za američke ulagače hrvatskog podrijetla, tako i ostale.

Pri tom, kada su u pitanju potencijalna međusobna ulaganja posebno je naglašena važnost stupanja na snagu Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja koji bi trebao bitno smanjiti opterećenja poduzetnicima i ulagačima.

Predsjednik Jandroković zahvalio je okupljenima na kontinuiranom njegovanju snažnih veza s matičnom državom, kao i na svemu što čine za jačanje gospodarskih i drugih spona između svojih dviju domovina. Završno je posebno istaknuo kako je razvidno da njihov angažman, osim poslovne, nosi i snažnu emotivnu i domoljubnu komponentu, što Hrvatska itekako prepoznaje i cijeni.