Predsjednik Sabora Jandroković prisustvovao božićnoj misi u zagrebačkoj katedrali

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković prisustvovao je božićnom misnom slavlju koje je u zagrebačkoj katedrali predvodio nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić. 

U izjavi novinarima uoči svete mise predsjednik Sabora Jandroković čestitao je Božić svim vjernicima. -Poželio bih sretan Božić, puno vjere, ljubavi, nade i međusobnog uvažavanja i tolerancije. Želim svima da Božić provedu u krugu svojih najbližih, u svojim obiteljima te da svi skupa vodimo računa o onima koji trebaju pomoć zajednice, rekao je Jandroković.
Iako o politici na Božić nije želio govoriti, komentirao je nedavnu najavu ministra gospodarstva Darka Horvata kako u njegovu Ministarstvu proučavaju rješenja vezana uz rad nedjeljom u zemljama u okruženju. - Mislim da treba pronaći model koji je kompatibilan s europskim modelima. Sličan primjer je upravo Austrija, da se rad nedjeljom smanji na najmanju moguću mjeru. Postoje službe koje moraju raditi nedjeljom, no sve ono što nije nužno smatram da bi taj dan trebalo osloboditi posla, zaključio je predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković.

Uz predsjednika Hrvatskoga sabora, na božićnoj misi bio je i potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner koji je poželio mir, sreću i zdravlje. -Da nam svima bude bolje nego ove godine, to je ono što mi se čini da je najvažnije zaželjeti na ovaj dan, rekao je Reiner novinarima. 

Autor: Hina/Ured predsjednika Sabora