Predsjednik Sabora Jandroković primio u službeni posjet predsjednika Zastupničkog doma Republike Čilea Paulsena Kehra

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u službeni posjet predsjednika Zastupničkog doma Republike Čilea Diega Paulsena Kehra u Hrvatskome saboru.

Na sastanku predsjednika Sabora Jandrokovića i predsjednika Paulsena Kehra s izaslanstvima potvrđeni su vrlo dobri i prijateljski odnosi između Hrvatske i Čilea. Obostrano zadovoljstvo izraženo je kontinuiranim unapređenjem bilateralne suradnje, unatoč geografskoj udaljenosti. Kao važan čimbenik snaženja naših bilateralnih veza, dvojica predsjednika su naveli brojne Hrvate u Čileu koji daju značajan doprinos čileanskoj politici, gospodarstvu te kulturi.

U razgovoru su razmotreni modaliteti daljnjeg jačanja parlamentarne suradnje, osobito putem Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Čile koja djeluje u Hrvatskome saboru, s kojom će predsjednik Paulsen Kehr također održati sastanak.

Predsjednici Jandroković i Paulsen Kehr susreli su se i na 5. svjetskoj konferenciji predsjednika parlamenata u Beču te su ovom prigodom još jednom razmijenili mišljenja o aktualnim globalnim temama i izazovima, poput klimatskih promjena, zaštite okoliša i pandemije Covid-19. Složili su se kako je upravo zato važno razvijati multilateralnu suradnju.

Zaključno, predsjednik Paulsen Kehr podijelio je iskustva rada i funkcioniranja čileanskog parlamenta u vrijeme pandemije te zahvalio predsjedniku Sabora Jandrokoviću na toploj dobrodošlici u Hrvatskoj.