Predsjednik Sabora Jandroković primio u nastupni posjet veleposlanika Francuske Republike Gaëla Veyssierea

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u nastupni posjet veleposlanika Francuske Republike Gaëla Veyssierea.

Predsjednik Hrvatskog sabora Jandroković i veleposlanik Veyssiere ocijenili su bilateralne odnose odličnima, s razgranatom suradnjom na brojnim područjima temeljem prošle godine usvojenog Akcijskog plana Strateškog partnerstva. Njegova provedba osnažila je politički dijalog te intenzivirala bilateralnu suradnju, prvenstveno u gospodarstvu, unutarnjim poslovima, kulturi, znanosti i obrazovanju. 

Sugovornici su također istaknuli važnost parlamentarne suradnje i mogućnosti njezinog daljnjeg intenziviranja, prije svega na razini odbora i suradnje na području europskih poslova.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković upoznao je francuskog veleposlanika s programom i prioritetima predsjedanja Europskom unijom, s naglaskom na parlamentarnoj dimenziji. U tom kontekstu, istaknuo je dobru suradnju hrvatske državne uprave s francuskom Nacionalnom školom za upravu koja je inicirala poseban program za izobrazbu hrvatskih dužnosnika i službenika uoči hrvatskog predsjedanja.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković i veleposlanik Veyssiere razgovarali su i o situaciji u zemljama jugoistočne Europe te procesu proširenja EU-a.