Predsjednik Sabora Jandroković primio dobitnike nagrade za poštenje, dobrotu, humanost i hrabrost „Ponos Hrvatske“

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je dobitnike nagrade za poštenje, dobrotu, humanost i hrabrost „Ponos Hrvatske“.

Čestitajući svim ovogodišnjim laureatima nagrade „Ponos Hrvatske“, predsjednik Jandroković izrazio je poštovanje prema njihovim djelima kojima su pokazali neizmjernu plemenitost i nesebičnost, pomažući i zalažući se za druge. Oni su svojim predanim angažmanom  - od pomoći bolesnima i najranjivijima, zbrinjavanja ljudi u potrebi ili nevolji, do spašavanja života i sprečavanja mogućih katastrofa – ne samo mnogima pomogli, već i dali osobni obol izgradnji boljeg društva, rekao je.

Predsjednik Jandroković izrazio je zadovoljstvo i što se dodjeljivanjem ove nagrade već 19 godina skreće pozornost na humana i požrtvovna djela različitih pojedinaca. Ona nam svima nose dodatni poticaj - i na promišljanje i na djelovanje ka pomoći drugima. 

Velikodušnost, nesebičnost i humanost iznimne su ljudske vrijednosti, a njihovo odvažno iskazivanje kroz konkretna djela oplemenjuje cjelokupnu zajednicu, kazao je predsjednik Jandroković. Osobito je u današnjem svijetu, često zaokupljenom površnošću i sebičnošću, takve vrijednosti potrebno snažnije promicati, što nagrada „Ponos Hrvatske“ čini posebno uspješno. Na taj se način šalje poruka da se isplati iskreno zalagati za druge, jer to obogaćuje i život onog tko pomoć prima i onoga tko ju pruža, dodao je predsjednik Sabora. 

Čestitavši još jednom svim nagrađenima, predsjednik Jandroković poručio im je da ustraju u svojim humanim djelima, ostajući vrijedno nadahnuće i uzoran primjer djelovanja svima u Hrvatskoj.