Predsjednik Sabora Jandroković primio božićne jaslice od prirodnih materijala, rad časne sestre Samuele Premužić, dar Saboru

Zagreb - Na inicijativu saborske zastupnice i predsjednice Odbora za poljoprivredu Marijane Petir, časna sestra Samuela Premužić uručila je predsjedniku Hrvatskoga sabora Gordanu Jandrokoviću božićne jaslice, autorski rad izrađen od prirodnih materijala, kao poklon Hrvatskome saboru.

Časna sestra Samuela Premužić kazala je tom prigodom da se Isus rodio u štalici u Betlehemu i donio nam svjetlost, radost, mir, ljubav i toplinu. „Primimo taj dar, živimo ga i darujmo ga jedni drugima“, rekla je i svima poželjela sretan i Božić.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković napomenuo je da je časna sestra Samuela poznata po izrađivanju jaslica od ekoloških materijala koje poklanja ljudima dobre volje širom svijeta. „Hrvatski sabor prvi put je dobio takve jaslice i u vrijeme došašća stiže nam ovaj znak dobrote, ljubavi, topline i optimizma“, kazao je Jandroković i dodao da smo se, iako vremena sada nisu laka, i ranije suočavali s teškim izazovima pa smo ih savladavali. 

"Ako čovjek nosi u sebi vjeru, duhovnost, pozitivna promišljanja, mir, pravednost i ljubav, može premostiti i najteže izazove i ugroze", poručio je Jandroković.

Tako i danas vjeruje da će i ovaj čin te poklon prosvijetliti mnoge od nas, dati nam snage da radimo u korist naših građana te da, iako različitih svjetonazora ovdje u Saboru, zajednički djelujemo u smjeru javnog dobra, uz međusobno razumijevanje i uvažavanje. Časnu sestru je u ime Sabora darivao medaljonom u znak sjećanja na ovaj trenutak.

Predsjednik Jandroković je podsjetio kako je u Saboru nedavno uz veleposlanika Izraela obilježena i Hanuka, što potvrđuje da smo različiti, ali se međusobno poštujemo, sebe i svoj identitet, što nam daje snage i razumijevanja za druge.

Predsjednica saborskog Odbora za poljoprivredu Marijana Petir, na čiju su inicijativu Saboru poklonjene božićne jaslice od ekoloških i prirodnih materijala, kazala je da časna sestra Samuela od materijala uzima ono što ostaje u poljoprivrednoj proizvodnji i šumarstvu te od toga radi jaslice i božićne ukrase.

Ove su jaslice izrađene od drva i komušina, a koristi i slamu, mahovinu i druge materijale, čime poručuje da je važno živjeti u skladu s čovjekom, Bogom i prirodom, naglasivši pritom kako „Bog oprašta svakome, čovjek nekome, a priroda nikome“.

„Vjerujem da će ove jaslice biti na poticaj svima nama političarima i zastupnicima da kroz svoj rad u pogledu na jaslice budemo bolji, konstruktivniji i dijaloški raspoloženi“, poručila je Petir.

Autor: Hina/Ured predsjednika Sabora