Predsjednik Sabora Jandroković predvodio izaslanstvo Hrvatskoga sabora u povodu obilježavanja Dana državnosti

Zagreb - U povodu obilježavanja Dana državnosti, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, uz izaslanstvo Hrvatskoga sabora, položio je vijenac kod Spomenika domovini te potom nazočio svetoj misi u povodu svetkovine Tijelova i proslave Dana državnosti u crkvi sv. Marka.

Nakon polaganja vijenca, u izjavi za medije predsjednik Sabora Jandroković čestitao je građanima Dan državnosti. Podsjetio je na događaje od prije 34 godine, 30. svibnja 1990., kada je konstituiran prvi demokratski, višestranački Sabor, kao i na događaje koji su uslijedili, odnosno agresije na Hrvatsku, uputivši zahvalu prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i hrvatskim braniteljima na slobodi koju su ostvarili za hrvatski narod.

Od tada pa do danas, rekao je predsjednik Jandroković, Hrvatska je prošla proces međunarodne afirmacije, čvrsto se integrirala u euroatlantske integracije članstvom u schengenskom prostoru i eurozoni, te smo ostvarili sve velike ciljeve koje smo kao zadatak dobili od hrvatskog naroda.

"Danas je zadaća svih onih koji upravljaju državom, koji se bave javnim poslovima, učiniti sve kako bi hrvatski narod, hrvatski građani, živjeli u sigurnosti, u stabilnosti, kako bi rastao životni standard hrvatskih građana, kako bi se unaprijedilo i naše pravosuđe i zdravstvo, kako bi Hrvati bolje živjeli", naglasio je predsjednik Jandroković.

Imamo još dosta posla, svijet se jako promijenio u 34 godine, postao je neizvjesniji, nesigurniji, i stoga, napomenuo je predsjednik Sabora, Hrvatska mora biti snažna, čvrsta, sigurna država, koja jamči dobar i kvalitetan život svojim državljanima.

U večernjim satima predsjednik Jandroković nazočit će i svečanom koncertu u povodu obilježavanja Dana državnosti u Hrvatskom narodnom kazalištu.