Predsjednik Sabora Jandroković predvodio izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Okučanima povodom obilježavanja 29. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "Bljesak"

Okučani – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković predvodio je izaslanstvo Hrvatskoga sabora i položio vijenac kod spomen obilježja "Kristalna kocka vedrine" u Okučanima povodom obilježavanja 29. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "Bljesak".

Predsjednik Jandroković istaknuo je u izjavi za medije kako smo ovdje da bismo se poklonili 51 poginulom hrvatskom branitelju i izrazili zahvalnost obiteljima poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, a isto tako se i prisjetili hrvatskih policajaca, vojnika, heroja, koji su u operaciji "Bljesak" najavili veliku pobjedu koja je uslijedila u "Oluji".

Dodao je kako je to bio temelj na kojem je pokrenut kasniji razvoj moderne hrvatske države. Pritom je naglasio našu dužnost sjećanja na te važne događaje i ljude, kao i podsjećanja mlađih naraštaja na njih.

Istaknuo je zadovoljstvo što su nebom danas preletjeli i zrakoplovi "Rafali" koji također podsjećaju na napredak koji je Hrvatska ostvarila od 1995. godine do danas.

Predsjednik Jandroković potom je nazočio svetoj misi za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu služenoj u crkvi sv. Vida u Okučanima.