Predsjednik Sabora Jandroković predvodio izaslanstvo Hrvatskoga sabora i položio vijenac u povodu obilježavanja 26. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "Bljesak"

Okučani - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković predvodio je izaslanstvo Hrvatskoga sabora i položio vijenac povodom obilježavanja 26. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "Bljesak" 1. svibnja 2021. u Okučanima.

- Uime Hrvatskoga sabora, s velikim ponosom, velikom čašću, došao sam iskazati poštovanje hrvatskim herojima, vojnicima i policajcima koji su izveli jednu od najvažnijih operacija Domovinskog rata - "Bljesak", kojom su slomili kralježnicu projektu Velike Srbije i pokazali agresoru što će se dogoditi nekoliko mjeseci kasnije u briljantnoj vojno-redarstvenoj operaciji "Oluja", rekao je predsjednik Sabora Jandroković nakon odavanja počasti u povodu 26. obilježavanja Vojno-redarstvene operacije "Bljesak".

Dodao je kako poštovanje iskazuje prema svima koji su sudjelovali u operaciji "Bljesak", a posebnu zahvalnost onima koji su dali svoj život za hrvatsku slobodu, hrvatsku demokraciju i za sve što su učinili da danas živimo u miru i slobodi.

Na novinarsko pitanje ostaju li ovakve obljetnice 'u sjeni sukoba predsjednika Republike Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića', predsjednik Jandroković poručio je kako na današnji dan ne želi komentirati podjele, već iskazati poštovanje onima koji su zaslužni za ono što danas imamo. 

- Danas je dan kada svi moramo biti zajedno i iskazati zahvalnost hrvatskim braniteljima i onima koji su nas doveli do slobode, prvom hrvatskom predsjedniku Tuđmanu i svima onima koji su sudjelovali u ovim bitnim, presudnim trenutcima hrvatske povijesti, naglasio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.