Predsjednik Sabora Jandroković položio vijence u povodu Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske

Zagreb - U povodu obilježavanja Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem i izaslanikom predsjednice Republike Hrvatske Zrinkom Petenerom položili su zajedničke vijence u ime Republike Hrvatske na Mirogoju u Zagrebu.

Odali su počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu te braniteljima i svima koji su dali živote za slobodu i samostalnost Hrvatske, polaganjem zajedničkog vijenca i paljenjem svijeća kod spomenika "Glas hrvatske žrtve - Zid boli", kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata, na grobnici prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskoga rata na Krematoriju.

Odavanju počasti i polaganju vijenaca prisustvovali su i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić te ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uz potpredsjednika Sabora akademika Željka Reinera, u prigodi obilježavanja Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske nazočio je i ceremoniji "Velike smjene straže" na Trgu sv. Marka, koju su pred brojnim okupljenim građanima i gostima izveli pripadnici Počasno-zaštitne bojne.

Današnjom izvedbom ceremonije "Velike smjene straže" Počasno-zaštitne bojne započela je ovogodišnja sezona, koja će trajati sve do 8. listopada 2019., a građani i turisti imat će je prilike vidjeti svake subote.