Predsjednik Sabora Jandroković održao sastanak s predstavnicima Hrvatske biskupske konferencije i Počasnog bleiburškog voda u svezi obilježavanja komemoracije žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je pripremni sastanak s predstavnicima Hrvatske biskupske konferencije i Počasnog bleiburškog voda u svezi s obilježavanjem komemoracije žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta.

Na sastanku su uime Hrvatske biskupske konferencije (HBK) sudjelovali mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij te dr. Tomislav Markić, nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu HBK i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. Među predstavnicima Počasnog bleiburškog voda (PBV) bili su zamjenik predsjednika Milan Kovač, počasni predsjednik Vice Vukojević te Tena Vujčić.

Sugovornici su razgovarali o obilježavanju 79. obljetnice Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta koja se i ove godine održava pod pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora.

Komemoracija s polaganjem vijenaca i molitvom koju će predvoditi vojni ordinarij mons. Jure Bogdan održat će se na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoju u subotu, 18. svibnja 2024. godine u 9:30 sati. Nakon toga predviđena je sveta misa u 12:15 sati koju će u Spomen-crkvi Muke Isusove u Macelju služiti zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski.

Predsjednik Hrvatskoga sabora istaknuo je značaj dostojanstvenog obilježavanja ove velike tragedije hrvatskog naroda te iskazivanja dužnog pijeteta svim žrtvama.