Predsjednik Sabora Jandroković nazočio svečanosti završnog ždrijeba 29. Svjetskog prvenstva za rukometaše

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je svečanosti završnog ždrijeba 29. Svjetskog prvenstva za rukometaše koje se održalo u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog te održao prigodni govor.

Predsjednik Jandroković izrazio je zadovoljstvo što Hrvatska, zajedno s Danskom i Norveškom, sudjeluje u suorganizaciji Svjetskog prvenstva u rukometu koje će se odvijati početkom 2025. godine u Zagrebu, Varaždinu, Poreču, danskom Herningu i norveškom Oslu. Kazao je kako je uvjeren da će i ovo natjecanje biti organizirano jednako uspješno kao i Svjetsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj 2009. godine. Ujedno je gradovima domaćinima i rukometnim savezima Danske, Norveške te Hrvatske, na čelu s predsjednikom Tomislavom Grahovcem, poželio puno uspjeha u organizaciji ovog vrhunskog sportskog natjecanja.

Predsjednik Jandroković istaknuo je i značajnu ulogu sporta u povezivanju ljudi, razvijanju prijateljstava i jačanju tolerancije što je osobito važno u današnjem svijetu rastućih podjela. Završno je istaknuo i kako vrhunski sportaši ostaju izuzetnim uzorima mladim ljudima, koje nadahnjuju na bavljenje sportom i potiču na zdraviji životni stil. Kazavši kako je vrlo bitno da se mlađi naraštaji sportom bave što više, naglasio je i važnost izgradnje sportske kulture u našem društvu, te nastavka ulaganja u sportske infrastrukture diljem Hrvatske.