Predsjednik Sabora Jandroković nazočio svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Orahovica povodom Dana grada Orahovice

Orahovica - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Orahovica povodom Dana grada Orahovice i blagdana Našašća sv. Križa te održao pozdravni govor.

Čestitavši nazočnima 796. rođendan grada Orahovice predsjednik Jandroković uvodno je istaknuo kako je bogata povijest orahovačkog kraja uistinu razlog za poseban ponos svih njegovih stanovnika. Uz to, vidljivi su i  brojni izgrađeni temeljni infrastrukturni projekti u Orahovici poput osnovne i srednje škole, fakulteta, vrtića, koji izravno utječu na svakodnevnu kvalitetu života ovdašnjih stanovnika. 

Predsjednik Jandroković istaknuo je zadovoljstvo što jedna od najmanjih hrvatskih županija, Virovitičko-podravska, ima vrlo raznovrstan i značajan gospodarski potencijal, osobito kada su u pitanju poljoprivreda, energetika i promet. 

Naglasio je ulogu lokalne politike koja se uvijek treba voditi potrebama svih žitelja toga podneblja, kao i opću zadaću politike kao rada za opće dobro. Pritom je istaknuo kako danas imamo stabilnu i sigurnu državu za koju smo se izborili mukotrpnim putem, te stoga mir, demokraciju i sigurnost trebamo osobito poštovati. Podsjetio je i na izniman značaj korištenja EU fondova koji predstavljaju dodatni zamašnjak razvoja mnogih lokalnih sredina te pohvalio grad Orahovicu koji u tom području postiže izvrsne rezultate.

Završno je predsjednik Sabora okupljenima čestitao i blagdana Našašća Svetog križa koji se stoljećima slavi u orahovačkom kraju.