Predsjednik Sabora Jandroković nazočio predstavljanju knjige „Lo giuro, prisežem – Politička biografija Furija Radina“

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je predstavljanju knjige „Lo giuro, prisežem – Politička biografija Furija Radina“ autora Nevena Šantića te se prigodnim govorom obratio nazočnima. 

Predsjednik Jandroković istaknuo je snažan doprinos potpredsjednika Hrvatskog sabora Furija Radina kao zastupnika u Hrvatskom saboru tijekom pune 32 godine, što ga čini istinskim saborskim doajenom.

Politička biografija "Lo giuro, prisežem", osvrćući se na njegovih ukupno devet saborskih mandata, svjedoči kako se radi o čovjeku koji izvrsno razumije politiku i njezine zakonitosti, naglasio je predsjednik Hrvatskoga sabora. Kroz više od tri desetljeća političkog angažmana uvijek je znao opravdati potporu svojih birača, predstavnika talijanske manjine, istovremeno snažno djelujući i u smjeru jačanja veza između Hrvatske i Italije. Usporedno s tim, potpredsjednik Hrvatskog sabora Furio Radin je kroz aktivan i predan rad u saborskim klupama stekao iznimno poštovanje kolega zastupnika, što potvrđuje i nazočnost mnogih od njih na predstavljanju njegove političke biografije u Hrvatskom državnom arhivu.

Završno istaknuvši i izrazito kvalitetnu osobnu suradnju s potpredsjednikom Sabora Radinom još od lipnja 2017. godine, predsjednik Jandroković poželio mu je još mnogo uspješnih godina političkoga djelovanja.