Predsjednik Sabora Jandroković nazočio otvorenju izložbe zbirke moderne umjetnosti Zaklade M. T. Abraham u povodu Dana neovisnosti Države Izraela i 76. obljetnice njezina utemeljenja

Zagreb – Povodom Dana neovisnosti Države Izrael i 76. obljetnice njezina utemeljenja, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je prijemu i otvorenju izložbe zbirke moderne umjetnosti Zaklade M. T. Abraham.

Predsjednik Jandroković čestitao je svim pripadnicima izraelskog naroda u Hrvatskoj, njihovim sunarodnjacima u domovini i širom svijeta Dan neovisnosti Države Izrael i 76. obljetnicu njezina utemeljenja. Istaknuo je zadovoljstvo izvrsnim i partnerskim odnosima Hrvatske i Izraela, kao i obostranom odlučnošću za njihov daljnji napredak u područjima od zajedničkog interesa. Kazao je kako je, posebno u današnjim promijenjenim i neizvjesnim okolnostima u svijetu, važno njegovati prijateljske i partnerske odnose s državama s kojima dijelimo zajedničke vrijednosti. Hrvatska i Izrael dio su civilizacija koje počivaju na istim vrijednostima poput slobode, mira, demokracije, zaštite ljudskih prava i funkcioniranja pravne države, dodao je.

Predsjednik Jandroković završno je čestitao svima koji su dali obol u organiziranju izložbe pod nazivom „Od boemstva do vječnosti: Raskoš moderne umjetnosti od 1900-ih do 1970-ih“ što je danas otvorena u Klovićevim dvorima.