Predsjednik Sabora Jandroković nazočio na svečanosti posvete katedrale sv. Terezije Avilske u Bjelovaru

Bjelovar - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je na svečanosti posvete katedrale sv. Terezije Avilske u Bjelovaru nakon njezine obnove.

Posvećenje katedrale i oltara je važan događaj, a katedrala koja je sada rekonstruirana vjerojatno je jedan od najljepših sakralnih objekata u ovom dijelu Hrvatske. Kao Bjelovarčaninu drago mi je što mogu obilježiti 14 godina od ređenja biskupa Huzjaka, istaknuo je predsjednik Jandroković.

Država je u obnovi sudjelovala putem Ministarstva kulture i Bjelovarsko-bilogorske županije. Sredstva su bila izdašna jer je dosta toga trebalo obnoviti. Zbog potresa se bila nužna i konstrukcijska obnova i u tom dijelu drago mi je što je riječ o zajedničkom pothvatu državnih i lokalnih vlasti na zadovoljstvo vjernika u bjelovarskom kraju, poručio je predsjednik Jandroković.

Istaknuo je i da je Bjelovar grad koji napreduje i gospodarski raste, među ostalim i zbog sredstava iz EU fondova koja se u tom gradu izdašno koriste.

Ređenjem i preuzimanjem službe mons. dr. Vjekoslava Huzjaka 20. ožujka 2010. godine zaživjela je Bjelovarsko-križevačka biskupija. Biskupa su zaredili zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić kao glavni zareditelj te apostolski nuncij u RH nadbiskup Mario Roberto Cassari i varaždinski biskup Josip Mrzljak.

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina