Predsjednik Sabora Jandroković nazočio koncelebriranoj svetoj misi u povodu obilježavanja 700. obljetnice Bratovštine sv. Ivana Krstitelja-Kapara

Vrbnik - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je koncelebriranoj svetoj misi u povodu obilježavanja 700. obljetnice Bratovštine sv. Ivana Krstitelja-Kapara koju je predvodio kardinal Josip Bozanić. 

Predsjednik Jandroković u kraćem je obraćanju uzvanicima izrazio zadovoljstvo nazočnošću na obilježavanju ovog velikog jubileja. Istaknuo je kako su Kapari i danas snažan živi simbol dobročinstva i stavljanja na raspolaganje svojoj zajednici. Dodao je kako time nose jedinstvenu vrijednost za Vrbnik, općinu koja s ponosom nosi status doma jedne od najstarijih hrvatskih bratovština.
 
Također je naglasio važnost njegovanja duha zajedništva i solidarnosti, te osjetljivosti na potrebe drugih, posebno važnih danas u našemu društvu, ali i u globalnim okolnostima kad svjedočimo sukobima i ratovima, te prirodnim i humanitarnim krizama diljem svijeta. Istaknuo je nužnost karitativnog djelovanja i prioritiziranja općeg dobra zajednice, čemu Kapari služe kao uzoran primjer, pokazujući svojim radom kako se čuvaju vjera, tradicija i identitet našeg naroda. Dodao je kako nas podsjećaju i na vażnost brige za drugoga, a osobito je važno da se oni koji se bave javnom djelatnošću uvijek skrbe za javno dobro svojih sugrađana. Završno je istaknuo višestoljetno djelovanje Bratovštine sv. Ivana Krstitelja kao vrijedan element bogate hrvatske povijesno-kulturne baštine i tradicije.
 
Hrvatski sabor pokrovitelj je svečanosti obilježavanja djelovanja 700. obljetnice Bratovštine sv. Ivana Krstitelja - Kapara. Obljetnici su, između ostalih, nazočili i krčki biskup mons. Ivica Petanjek, vrbnički župnik mons. Ivan Brnić, saborski zastupnici, načelnik Općine Vrbnik Dragan Zahija te gradonačelnici i načelnici s otoka Krka i iz Primorsko-goranske županije.