Predsjednik Sabora Jandroković: Na dnevnom redu nove sjednice preko 100 točaka

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, nakon održane sjednice Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika, najavio je kako će se na predstojećoj plenarnoj sjednici Sabora koja će početi 17. siječnja 2018., naći preko 100 točaka dnevnog reda, kao i donošenje novog Poslovnika Sabora, ali i Etičkog kodeksa za zastupnike.

Sedma sjednica Hrvatskoga sabora započet će u srijedu, 17. siječnja aktualnim prijepodnevom kada će saborski zastupnici postavljati pitanja Vladi Republike Hrvatske te Izvješćem predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića o sastancima Europskog vijeća u 2017. godini. Nakon toga, u četvrtak je predviđena rasprava o Prijedlogu zakona o državnoj imovini, izvijestio je Jandroković nakon sastanka Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika.

Predsjednik Sabora najavio je i donošenje novog Poslovnika koji priprema Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav te istaknuo: „ Predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Željko Reiner izvijestio je Predsjedništvo o tome kako teku pripreme za izradu Poslovnika. Početkom zasjedanja bit će sjednica Odbora koji će predstaviti prijedlog saborske većine o tome kako bi trebao izgledati novi saborski Poslovnik. Ideja je da ga donesemo u prvim tjednim zasjedanja, a paralelno s Poslovnikom i Etički kodeks koji isto tako može doprinijeti tome da rasprave u Saboru budu efikasnije i kvalitetnije.” 

Na sjednici Predsjedništva Sabora s klubovima zastupnika predstavljen je i Plan međunarodnih aktivnosti Hrvatskoga sabora za 2018. godinu, prema kojemu će se, sukladno donesenim kriterijima, odobravati službena putovanja zastupnika u okviru međunarodnih aktivnosti.

Predsjedništvo Hrvatskoga sabora na sjednici nije prihvatilo prijedlog SDP-ova zastupnika Ranka Ostojića za pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora na obilježavanju 75. godišnjice bitke na Sutjesci.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora