Predsjednik Sabora Jandroković na 60. obljetnici Vegete: Podravka je ponos hrvatskog gospodarstva

Koprivnica - U Koprivnici je danas obilježeno 60 godina Vegete, a svečanost je održana u starom dijelu Podravke, odnosno u pogonu kojem je nastao svjetski poznati začin. Svečanosti su nazočili predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković te brojni ministri. 

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je da je Podravka sa 72 godine postojanja ponos hrvatskog gospodarstva. - Prilagođava se globalnim trendovima, a uz to je inovativna kompanija, istaknuo je Jandroković i podsjetio da koprivnička kompanija, sa 1800 zaposlenika, tržištima nudi čak tisuću proizvoda.

- Vidimo se iduće godine na proslavi 50 godina Čokolina, rekao je Jandroković.

Premijer je domaćinima čestitao "na prvih 60 godina Vegete" rekavši da je ona, osim što je dio identiteta Podravke, dio svakodnevnog života svih nas. - Osim toga, čestitam Podravki na odličnim poslovnim rezultatima, ali i na izvrsnim plaćama vaših zaposlenika, rekao je Plenković pohvalivši kvalitetu ostalih Podravkinih proizvoda.

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar podsjetio je da su profesorica Zlata Bartl i njezin tim bili ti koji su izumili Vegetu. - Riječ je o izumu toliko velikom da su i svjetske multinacionalne kompanije, nakon Podravke, odlučile lansirati na tržište slične proizvode, rekao je Pucar. Vegeta je, istaknuo je, najuspješnija hrvatska robna marka koja se prodaje na 50 svjetskih tržišta.