Predsjednik Sabora Jandroković: Došao sam iskazati poštovanje i ponos uime cijele države na svemu što su naši rukometaši dosad napravili na Europskom prvenstvu

Beč - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u Beču je, uz mnoštvo hrvatskih navijača, pratio utakmicu Europskog rukometnog prvenstva između reprezentacija Hrvatske i Španjolske. 

Uoči utakmice novinarima je izjavio: „Prije svega, moramo iskazati veliko zadovoljstvo onim što je hrvatska reprezentacija napravila. Pratim to već dugo, dugo godina. Od 2003. kada smo bili svjetski prvaci imamo jedan nevjerojatan kontinuitet koji su stvorile samo najveće rukometne nacije. Mi smo tu u samom vrhu", istaknuo je Jandroković te poručio: „Došao sam ovamo uime cijele države i državnog vrha iskazati poštovanje i ponos zbog svega onoga što su naši rukometaši napravili do sada. U svih ovih dosadašnjih šest  utakmica pokazali su veliku borbenost, povezanost, zajedništvo i odigrali su odlično. Mnoge velike rukometne nacije Francuska, Danska pa i domaćin Švedska, nisu uspjele doći do polufinala. A Hrvatska ima nevjerojatan kontinuitet, još od 2003. kada smo bili svjetski prvaci, stalno smo tu ili imamo medalju ili smo blizu medalja, tako da i na ovom natjecanju naši rukometaši dokazali su sjajnu volju, odličnu igru i taktički i fizički i psihološki odlično su pripremljeni i čestitam im svima na čelu s Linom Červarom", rekao je predsjednik Sabora Jandroković. 

Hrvatska rukometna reprezentacija u utakmici sa Španjolskom remizirala je te se plasirala u polufinale Europskog rukometnog prvenstva.