Predsjednik Sabora izrazio sućut obiteljima stradalih vatrogasaca

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je danas u ime svih zastupnika u Hrvatskom saboru kao i u svoje vlastito ime brzojave sućuti obiteljima vatrogasaca koji su smrtno stradali gaseći požar na otoku Kornatu. 

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je izraze sućuti i članovima Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tisno i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodice. U pismu stoji:

„Snažno me potresla i ražalostila vijest o smrti Vaših kolega i prijatelja koji su se jučer spremno odazvali nalogu da ugase požar na Velikom Kornatu i time nažalost izložili vlastite živote krajnje nepredvidljivoj vatrenoj opasnosti.

U ime svih zastupnica i zastupnika Hrvatskoga sabora te u svoje osobno ime upućujem izraze najdublje i iskrene sućuti kao i podrške svim naporima da se što prije rasvijetle sve okolnosti koje su dovele do ove strašne tragedije.

Također se pridružujem željama za što brži i uspješniji oporavak Vaših teško ozlijeđenih kolega za čije se živote upravo bore liječnici.

Nemoguće je u ovim trenucima, kada se svi pitamo zašto su uopće morali stradati toliki mladi ljudi, pronaći riječi utjehe. No njihova žrtva neka ostane trajna opomena da iznad ljudskog života nema veće vrijednosti za koju smo se dužni boriti.“
 

Autor: Ured predsjednika Sabora