Predsjednik Sabora građane Hrvatske pozvao na solidarnost u prigodi obilježavanja Međunarodnog praznika rada

Zagreb – U povodu Međunarodnog praznika rada, predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko uputio je poruku građanima Republike Hrvatske:

"Višegodišnja globalna ekonomska kriza koja se nadovezala na lošu strukturu gospodarstva te posljedice široko rasprostranjene korupcije i kriminala Hrvatsku su od nekada prosperitetne zemlje pretvorili u visoko zaduženu zemlju s visokom stopom nezaposlenosti.

U takvim prilikama, kada je velik dio građana gotovo svakodnevno prisiljen na odricanja zato što pripadaju vojsci nezaposlenih, imaju niske plaće ili mirovine, više nego inače potrebno je podsjetiti na značenje Međunarodnog praznika rada.

Bit države i politike je služiti svojim građanima, kreirati političko-ekonomske prilike i zakonske okvire samo u interesu građana, a ne u interesu elita ili stranaka. Pravo na rad temeljno je ljudsko i socijalno pravo kao što je pravo nezaposlenih građana iskazivati svoje neslaganje s politikom za koju smatraju da im ne omogućuje novo zapošljavanje. Zato u Hrvatskoj svi moramo zajednički raditi na pronalaženju najboljih mogućih, ostvarivih rješenja kako bi naša zemlja konačno izašla iz krize i krenula putem razvoja i napretka.

Svim hrvatskim građankama i građanima želim da 1. svibnja – Međunarodni praznik rada, protekne u znaku istinske solidarnosti sa svim nezaposlenima i obespravljenim hrvatskim radnicima."
 

Autor: Ured predsjednika Sabora